Hvordan kommunisere effektivt i bedriften

Kommunikasjon er ikke lenger bare en "myk" funksjon.

Kommunikasjon kan forbedre bedriftens ytelse og skape suksess.Hvordan kan vi etablere effektiv kommunikasjon og endringsledelse?

Grunnleggende: Forstå kultur og atferd

Formålet med effektiv kommunikasjon og endringsledelse er å fremme den positive atferden til ansatte, men dersom det ikke er bedriftskultur og atferdsbevissthet som grunnlag, kan sjansene for bedriftens suksess reduseres.

Hvis ansatte ikke kan motiveres til å delta og reagere positivt, kan selv den mest fremragende forretningsstrategien mislykkes.Hvis en bedrift foreslår et innovativt strategisk forslag, må alle ansatte aktivt utføre innovativ tenkning og dele innovative synspunkter med hverandre.De mest suksessrike bedriftene vil aktivt bygge en organisasjonskultur som er i samsvar med deres bedriftsstrategi.

Vanlige praksiser inkluderer: å avklare hvilke medarbeidergrupper og hvilke kulturelle elementer som trengs for å støtte bedriftens strategiske mål;klassifisering av ansatte i bedriften og klargjøring av hva som kan motivere adferden til ulike grupper av ansatte slik at de kan hjelpe bedriften med å nå sine mål;i henhold til informasjonen ovenfor, Formuler ansettelsesforhold og belønninger og insentiver for hver nøkkelansattgruppe basert på talentets livssyklus.

5

Grunnlag: Bygg et attraktivt verdiforslag for ansatte og sett det i praksis

Employee Value Proposition (EVP) er "ansettelsesavtalen", som inkluderer alle aspekter av ansattes erfaring i organisasjonen - inkludert ikke bare fordelene til ansatte (arbeidserfaring, muligheter og belønninger), men også den ansattes avkastning forventet av ansatte. organisasjonen (ansattes kjernekompetanse) , Aktiv innsats, selvforbedring, verdier og atferd).

2

Effektive selskaper har enestående ytelse på følgende tre aspekter:

(1). Effektive bedrifter lærer av metoden for å dele forbrukermarkedet, og deler ansatte inn i ulike grupper i henhold til deres ferdigheter eller roller, samt deres ulike personlige egenskaper og sosiale posisjonering.Sammenlignet med laveffektive bedrifter har høyeffektive bedrifter dobbelt så stor sannsynlighet for å bruke tid på å forstå hva som motiverer ulike grupper av ansatte.

(2). De mest effektive selskapene skaper differensierte ansattes verdiforslag for å dyrke kulturen og atferden som kreves av organisasjonen for å nå sine forretningsstrategiske mål.De mest effektive selskapene har mer enn tre ganger større sannsynlighet for å fokusere på atferden som driver selskapets suksess i stedet for å fokusere primært på prosjektkostnader.

(3). Effektiviteten til ledere i de mest effektive organisasjonene er enestående når det gjelder å oppfylle ansattes verdiforslag.Disse lederne vil ikke bare forklare «arbeidsforholdene» for de ansatte, men også oppfylle løftene deres (figur 1).Selskaper som har formell EVP og oppfordrer ledere til å gjøre full bruk av EVP, vil være mer oppmerksomme på ledere som implementerer EVP.

Strategi: mobilisere ledere til å gjennomføre effektiv endringsledelse

De fleste endringsprosjekter i bedriften nådde ikke de fastsatte målene.Kun 55 % av endringsprosjektene var vellykkede i startfasen, og kun en fjerdedel av endringsprosjektene oppnådde langsiktig suksess.

Ledere kan være en katalysator for vellykket endring - premisset er å forberede ledere på endring og holde dem ansvarlige for deres rolle i bedriftsendring.Nesten alle bedrifter gir ferdighetstrening for ledere, men bare en fjerdedel av bedriftene mener at disse opplæringene virkelig fungerer.De beste bedriftene vil øke sin satsing på lederopplæring, slik at de kan gi sine ansatte mer støtte og hjelp i endringsperioden, lytte til deres krav og gi faste og kraftfulle tilbakemeldinger.

9

Atferd: Bygg bedriftssamfunnskultur og fremme informasjonsdeling

Tidligere fokuserte bedrifter på å opprettholde hierarkiske arbeidsforhold og etablere klare koblinger mellom ansattes arbeid og tilbakemeldinger fra kunder.Nå etablerer ansatte som er opptatt av ny teknologi et mer avslappet og samarbeidende arbeidsforhold online og offline.De best presterende selskapene bygger bedriftsfellesskap og dyrker symbiose mellom ansatte og bedrifter på alle nivåer.

Samtidig viser data at effektive ledere er viktigere enn sosiale medier når de bygger bedriftssamfunn.En av de viktigste egenskapene til effektive ledere i dagens situasjon er å etablere et tillitsfullt forhold til sine ansatte – inkludert bruk av nye sosiale verktøy og å bygge en følelse av fellesskap.De mest effektive selskapene vil helt klart kreve at ledere bygger bedriftsfellesskap og mestrer ferdighetene for å nå dette målet - disse ferdighetene er ikke relatert til om de skal bruke nye sosiale medier eller ikke.


Innleggstid: 18. august 2021